Руските лекоатлети Мария Ласицкене, Анжелика Сидорова и Сергей Шубенков поискаха

...
Руските лекоатлети Мария Ласицкене, Анжелика Сидорова и Сергей Шубенков поискаха
Коментари Харесай

Ласицкене, Сидорова и Шубенков поискаха подкрепа от Комисията на спортистите на Световната атлетика

Руските лекоатлети Мария Ласицкене, Анжелика Сидорова и Сергей Шубенков желаеха поддръжка от Комисията на спортистите на Световната атлетика. Апелът, изпратен до ръководителя на комисията Рено Лавийени, беше възложен и на ТАСС.

Съветът на Световната атлетика организира съвещание през днешния ден и на следващия ден и може да вземе решение за цялостна възбрана на съветските спортисти да вземат участие на интернационалните надпревари под всевъзможен статут. Причината е отводът на съветската федерация да заплати санкция в размер на 5 милиона $ в точния момент (преди 1 юли 2020-а). Съветът може също да предложи на Конгреса на централата изцяло да изключи съветската федерация като член на интернационалната организация. В случай на цялостно изключване на централата, съветският народен тим по лека атлетика може да пропусне втората поредна олимпиада.

Maria Lasitskene, Anzhelika Sidorova and Sergei Shubenkov wrote a message to @WorldAthletics Athletes’ Commision @InakiGomezG @airlavillenie @KatStefanidi @thomasroehler @IvanaSpaNOv1c pic.twitter.com/qG7e8aqo4Y
— Vladas Lasitskas (@VladasLasitskas) July 29, 2020
" Вече ви писахме през януари и молбата ни за поддръжка остава в действие. Към днешна дата процедурата за даване на безпристрастен статут на съветски спортисти е прекъсната за неопределен срок. Вече пропуснахме сезон 2020 на закрито и в този момент търсим вашата помощ. Ние сме дейни спортисти и не можем да пропуснем различен интернационален сезон заради дейностите на управлението на съветската федерация. Надяваме се, че ни разбирате като спортисти и се надяваме на вашата поддръжка ", се споделя в писмото.

Членството на съветската централа в интернационалната федерация беше прекъснато през ноември 2015 година на фона на допинг скандал в съветската атлетика, след което наказването беше неведнъж удължавано.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР