Руските космонавти с наднормено тегло няма да полетят до Луната

...
Руските космонавти с наднормено тегло няма да полетят до Луната
Коментари Харесай

Москва не пуска на Луната космонавти с коремчета

Руските космонавти с наднормено тегло няма да полетят до Луната с галактическия транспортен съд " Орел " поради лимитираната обща маса, която корабът може да достави на естествения сателит на Земята. Това гласят материалите на Ракетно-космическата корпорация " Енергия ", заяви РИА Новости.

Корабът може да достави в орбитата на Луната потребен товар с общо тегло 420 кг, в това число четиримата членове на екипажа и 100 кг личен товар. Така всеки космонавт би трябвало да тежи не повече от 80 кг дружно със скафандъра.

В момента се създава нов скафандър с тегло 10 кг. Така без него космонавтът би трябвало да тежи не повече от 70 кг.

Това се постанова, тъй като новият пилотиран галактически транспортен съд на Русия “Орел ” (доскоро прочут като “Федерация ”) се оказа прекомерно тежък, с цел да е в положение да лети до Луната. Той надвишава масата си с 2.3 тона по отношение на заложеното ограничаване.

Практически всички корабни системи са надвишили ограничаването. Кабелите се оказват по-тежки с 201 кг, животоподдържащата система – с 107 кг, системата за съединяване – с 90 кг. И по този начин, в случай че не бъдат взети ограничения, окончателното тегло на кораба ще е 22 тона и 343 кг. А ограничаването, с цел да може да бъде изстрелян до Луната, е 19 тона и 848 кг.

В тази връзка РКК “Енергия ” е подхванала ограничения, с цел да може общата маса да се смъкне до 21 тона и 200 кг. Ако не се смъкне, превишението няма да е съдбовно за първите задачи до околоземна орбита. Ракетата-носител “Ангара А-5П ” би следвало да е в положение да изпрати “Орел ” до Международната галактическа станция.

Но задачите до Луната няма да са вероятни, в случай че “Орел ” е толкоз тежък.

РИА Новости припомня, че корабът трябваше да излети за пръв път в безпилотен режим през 2015-та година, а пилотираният дебют бе очакван за 2018-та. Но през миналите години проектите бяха преформулирани неведнъж и при всяка преформулировка бяха натрупвани нови отлагания. Сега първият безпилотен полет се възнамерява за 2023-та година, първият пилотиран – за 2025-та. Мисиите до Луната би трябвало да са действителност през 2029-та.

Американските космонавти кацнаха първи на Луната, като на 20 юли тази година отбелязахме 50 година от стъпването на повърхността й от Нийл Армстронг и " Бъз " Олдрин, които се разходиха там над 3 часа по време на историческата задача. От 1969 до 1972 година общо 12 космонавти от американската стратегия " Аполо " стъпиха на Луната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР