Руските комунисти отбелязаха в неделя 100-годишнината от кончината на Ленин,

...
Руските комунисти отбелязаха в неделя 100-годишнината от кончината на Ленин,
Коментари Харесай

Руските комунисти се поклониха на Ленин и Сталин

Руските комунисти означиха в неделя 100-годишнината от кончината на Ленин, съобщи ДПА. Лидерът на Октомврийската гражданска война умира на 21 януари 1924 година

Привърженици на Комунистическата партия на Руската федерация (КПРФ) се събраха в Москва и други градове в страната, с цел да почетат паметта на Ленин. Те оставиха цветя и венци в мавзолея в съветската столица, където продължава да бъде съхранявано балсамираното тяло на създателя на Съветския съюз. Лидерите на КПРФ и техни последователи сервираха цветя и на гроба на Йосиф Сталин, който е заровен до мавзолея край кремълската стена.



Ленин бе първият човек, основал социалистическа страна в света, съобщи ръководителят на КПРФ Генадий Зюганов. На гала в мавзолея на покрития със сняг Червен площад в Москва той означи, че индивидът, повел Октомврийската гражданска война, се е опитал да построи един свят на правдивост и дружба сред народите.



Въпреки че умря единствено на 53-годишна възраст, Ленин промени света, акцентира Зюганов и го назова " талант ". Той даде образец, че трудовете на водача на болшевиките може да бъдат прочетени във всяка огромна библиотека.

Наследството на Ленин обаче провокира разногласия в модерна Русия. В предаване по държавната телевизия Зюганов влезе в диспути с прокремълски публицист, който упрекна създателя на Съветския съюз в съществени неточности и сподели, че царска Русия към този момент е била велика мощ, отбелязва ДПА.



Руският президент Владимир Путин също е упреквал Ленин в тежки исторически неточности, само че се е обявявал срещу погребването на тялото му поради неговата значима историческа роля.

От западна историческа вероятност водачът на болшевиките е считан за индивида, основал страна, крепяща се на боязън и принуждение и където хората с друго мнение са били преследвани или убивани, показва ДПА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР