Руските и египетските военноморски сили ще проведат до края на

...
Руските и египетските военноморски сили ще проведат до края на
Коментари Харесай

Русия и Египет организират съвместни военноморски маневри в Черно море

Руските и египетските военноморски сили ще проведат до края на годината общи маневри в Черно море. Това заяви през днешния ден пресслужбата на Черноморския флот на Руската федерация, представена от ТАСС.

Делегации от военноморските сили на двете страни участваха в тридневна конференция в съветския град Новоросийск за подготовка на маневрите, наречени "Мост на дружбата-2020 ". Основна задача бе приемането на проект, съгласно който ще протече тазгодишното обучение от серията - първото, проведено в акваторията на Черно море.

Предвижда се кораби от съветския Черноморски флот и от египетските военноморски сили с поддръжка от авиация, да упражняват дейности за отбрана на морските пътища от разнообразни закани. Според общия план в акваторията ще бъдат ситуирани сили за организация на свръзките и попълване на запасите в намерено море. Участниците ще извършат инспекции на подозрителни плавателни съдове. Руски и египетски моряци ще проведат ракетни и артилерийски стрелби с корабното въоръжение.

Учението цели подсилване и развиване на военното съдействие сред военноморските сили на Русия и на Египет в полза на сигурността и стабилността в морското пространство, също и замяна на опит в отразяването на разнородни закани в зоните с интензивно мореплаване, показва съветският Черноморски флот, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР