Руските граничари съобщават за задържането през септември и октомври на

...
Руските граничари съобщават за задържането през септември и октомври на
Коментари Харесай

Мигранти атакуват Финландия през Русия

Руските граничари оповестяват за задържането през септември и октомври на 500 чужденци, обвинени в нелегално прекосяване на границата и опит за влизане в Европейския съюз, написа финландското издание Ilta Sanomat.
Заподозрените са арестувани в Ленинградска област, т.е. в териториите наоколо до границите с Финландия и Естония. Задържани са и над 50 съветски жители - те също са обвинени в опит за незаконно прекосяване на границата.
„ През септември - октомври 2020 година чиновници на Граничната дирекция са разпознали над 550 извършители на граничния режим, измежду които над 490 са жители на непознати страни “, оповестиха от пресслужбата на граничната администрация на ФСБ на Русия за град Санкт Петербург и Ленинградска област.
В началото на октомври жител на една от страните от Централна Азия беше арестуван в граничната зона в региона на Виборг. Според новинарския портал Ivbg.ru той е обяснил наличието си в граничната зона с „ проучване на туристическата прелест на гората край Виборг “. Граничните чиновници обаче не му повярваха и разкриха „ признаци за подготовка за нелегално прекосяване на държавната граница за влизане в Европейски Съюз “.
През септември съветските граничари оповестиха за ареста на трима чужденци, които са се пробвали да влязат във Финландия през гората. Според Gazeta.Spb те са били от Южна Азия. Единият от нарушителите е бил на 21 години, другите двама - на 33 години.
Не е ясно кой от арестуваните чужденци в действителност се е опитал незаконно да премине съветската граница. Руската гранична зона е много огромна и е изцяло допустимо да се озовете в нея инцидентно без нужните документи.
Руските жители, обвинени в нарушение на границата, не са желали във всички случаи да отидат в друга страна. В граничната зона постоянно се губят ловци, риболовци, берачи на гъби и горски плодове.
Например Граничната дирекция на ФСБ на Русия в Република Карелия заяви, че при започване на август на територията, следена от нея, са арестувани над 50 извършители на разпоредбите на граничния режим. Много от тях са съветски жители, които съзнателно са влезнали в горите на граничната зона за гъби и плодове.
Всички лица, които се оказват в граничната зона без специфични документи, са привлечени към административна отговорност. В най-хубавия случай нарушителите се предизвестяват, само че по-често се глобяват.
Русия затвори границите си с Европейски Съюз за естествен пътнически трафик в края на март. Приблизително по същото време Финландия затвори границата си с Русия. Границата остава отворена за товарен трафик и някои работни въпроси. Направени са и някои отстъпки във връзка с фамилните проблеми.
В началото на октомври Финландия отвори границата за руснаците, които имат благосъстоятелност във Финландия, за обстановки, изискващи наличието на притежателя.
Много руснаци към момента се оплакват пред локалните медии, че не могат да стигнат до Финландия, макар че имат документ за благосъстоятелност и негативен резултат от теста за ковид. Оказа се, че съветските служби не ги пускат отвън страната, защото съществуването на благосъстоятелност в чужбина не се смята в Русия за задоволителна причина за прекосяване на границата по време на епидемията от ковид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР