Руските фенове влязоха активно в социалните медии днес, за да

...
Руските фенове влязоха активно в социалните медии днес, за да
Коментари Харесай

Организаторите проверяват защо хиляди места на стадиона в Екатеринбург са останали празни

Руските почитатели влязоха интензивно в обществените медии през днешния ден, с цел да обяснят повода цели редове от седалки по време на мача от Група “А” на Световното състезание сред Уругвай и Египет останаха празни. Местните почитатели изясняват, че е трябвало да платят съвсем една трета от междинната заплата за места с неприятна видимост. Официалната посещаемост по време на този мач беше 27 015 фенове, до момента в който потенциалът на стадиона е 33 061 места с в допълнение увеличените места зад вратите с краткотрайни трибуни. Но хилядите електриково оранжеви и жълти седалки бяха смущаващо забележими по време на телевизионните излъчвания към целия свят.

“Бях малко смутен да видя толкоз доста празни седалки, само че това не мога да го управлявам или да му въздействам по какъвто и да е метод. Още повече, че нямам нуобходимата информация на какво се дължи тази липса на аудитория и хилядите празни седалки”, разгласи губернаторът на Свердлоска област Евгений Куйвашьов в страницата си в “Инстаграм”.

Говорител на Световната федерация по футбол (ФИФА) пък изясни: “ФИФА прегледа случая в мача в Екатеринбург и може да удостовери, че неналичието на хора по трибуните на избрани места е поради липса на задоволително информация и очевидно висока цена. Няма проблем със системата на ФИФА за продажба на билети, както и възможна спънка на притежатели на билети да участват на стадиона. Искам още един път да потвърдя, че 32 278 билета, колкото е целият потенциал, са разпределени по линиите за продажба”.

“Според неофициална информация, доста спонсори и държавни институции са взели билети за своите чиновници, само че въпросните хора не са отишли на стадиона. Много хора от ВИП-зоната да вземем за пример са гледали мача от затворени пространства, зад стъклото поради студеното време”, твърди Олга Котлярова, някогашна лекоатлетка, която работи за уредниците.

Един от елементарните фенове обаче - Влад Чекхомов, написа: “Мой другар седеше на най-високия ред, тъкмо под покрива на стадиона с билет за 12 600 рубли (200 долара). Каза ми, че е по-добре да е стоял отвън стадиона”.

В Екатеринбург междинната заплата е 40000 рубли, а пенсията е тъкмо 12 000 рубли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР