Руските фармацевтични компании се подготвят за производството на ваксини срещу

...
Руските фармацевтични компании се подготвят за производството на ваксини срещу
Коментари Харесай

Русия започва серийно производство на ваксини срещу COVID-19 през септември

 Руските фармацевтични компании се приготвят за производството на ваксини против ковид и ще стартират серийното им произвеждане през септември. Това съобщи министърът на индустрията и търговията Денис Мантуров.

Институт " Гамалея " работи върху серийно произвеждане на ваксини с три предприятия с обекти в областите Владимировска, Ярославска и Московска – това са Generium, R-Pharm и Binnopharm. Всички предприятия се приготвят за това, пречките пред технологиите се отстраняват, институтът непрекъснато поддържа връзка с тези предприятия. Смея да се надявам серийно произвеждане да стартира през септември ", сподели министърът. По думите му, Русия ще стартира с произвеждане на няколкостотин хиляди дози ваксина на месец с следващо нарастване до няколко милиона до началото на идната година.

Русия счита да изнася стотици вентилатори за дишане за Беларус, Египет, Израел, Индия, Италия, Казахстан, Кувейт, Пакистан, Сърбия, Узбекистан, Украйна и Германия, Индонезия, Йемен, Перу, като те ще бъдат създадени от компанията " Triton-ElektronikS ".

" Възможно е да бъдат създадени 15 000 устройства тази година. Това е исторически връх ", счита Мантуров.

В края на тази – началото на идната седмица, пробна партида защитни маски ще отиде в Гърция. Проби от дезинфектанти са изпратени в Словения за узаконяване.

Страната разчита и на стартиране на първия съветски електрически автомобил Zetta до края на годината. Спадът в непродоволствената търговия, ресторантьорството и потребителските услуги през днешния ден е към 80%, заяви още Мантуров.

" Виждаме, че възобновяване не се случва толкоз бързо, колкото бихме желали: потребителите не се връщат доста интензивно в комерсиалните центрове, изключително в огромните. Не изключвам, че тази наклонност да продължи в избрана степен ", разяснява той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР