Руските елити се подготвят за мащабно разследване на бунта на

...
Руските елити се подготвят за мащабно разследване на бунта на
Коментари Харесай

Медия от САЩ: Членове на руския елит бързат да покажат лоялността си към Владимир Путин

" Руските елити се приготвят за огромно следствие на протеста на частната военна компания " Вагнер " от страна на Кремъл ", това написа вестник " Вашингтон пост ".

Изданието от САЩ  цитира съветски медии, съгласно които военачалник Сергей Суровикин, пълководец на съветските въздушно-космически сили, който е бил в положителни връзки с ръководителя на " Вагнер " Евгений Пригожин, е бил разпитван по тематиката.

" Някои членове на съветския хайлайф са били ужасени от това какъв брой покрай Москва са стигнали бойците на Пригожин и в този момент бързат да покажат лоялността си към президента Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През ", добави " Вашингтон пост ".

" Слуховете изобилстват и се задълбочава параноята във връзка с това дали Пригожин е имал поддръжка от висшите кръгове на съветските военни или служби за сигурност, както и какво може да разкрият следствия за предатели в режима на Путин ", разяснява американското издание.

Генерал Суровикин, който си завоюва прозвището и репутацията на жесток човек, откакто изравни със земята сирийския Алепо по време на съветската въздушна акция в поддръжка на режима на Башар Асад през 2016 година, бе сменен на поста командващ съветските сили в Украйна през януари от военачалник Валерий Герасимов, като заемаше едвам три месеца, написа английският в. " Дейли телеграф ".

" Суровикин обаче остана авторитетна фигура и изигра значима роля, като поддържаше връзка с ръководителя на " Вагнер " Евгений Пригожин и действаше като всекидневен човек за взаимозависимост за силите на " Вагнер ", които черпеха всичките си доставки, оръжия и муниции от съветските въоръжени сили ", разяснява изданието.

" Кремъл отхвърли да отговори на въпроси за местонахождението на военачалник Суровикин на фона на непотвърдените известия, че той е бил разпитван от службите за сигурност ", написа английският в. " Гардиън ". Вестникът показва, че в сряда американското разузнаване съобщи, че Суровикин е знаел авансово за въстанието на Евгений Пригожин.

" Добре известните връзки сред Суровикин и Пригожин подхраниха слуховете, че Суровикин може да бъде уволнен или разследван поради поддръжка на протеста ", разяснява изданието.

" Гардиън " обаче показва, че в изявление за съветски канал " База " в " Телеграм " (с близки връзки с полицията), дъщерята на Суровикин Вероника е отрекла татко ѝ да е бил задържан.

" Дни след прекъснатия протест в Русия, който представляваше трагично предизвикателство за неговото управление, президентът Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През направи няколко мощно режисирани обществени изяви в опит да показва власт и надзор ", написа в. " Ню Йорк таймс ".

Вчера Путин участва на софтуерен панаир в Москва, където седна в геймърски стол и се пошегува с другите участници в полемиката на сцената, показва изданието.

Ден по-рано той мина през навалица от доброжелатели в Южна Русия, целуна едно момиче по главата и театралничи за селфи. Руснаците не бяха виждали своя водач на сходна демонстрация от години, разяснява " Ню Йорк таймс ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР