Руските доставчици на природен газ могат да приемат плащания в

...
Руските доставчици на природен газ могат да приемат плащания в
Коментари Харесай

Путин променя правилата за плащане на руски газ от неприятелски държави

Руските снабдители на природен газ могат да одобряват заплащания в задгранична валута от купувачи на газ от вражески страни, в случай че събират задължения за доставки на газ от такива купувачи или в случай че съветски снабдители погасяват задължения пред съветски компании по контракти за доставка на природен газ. Указът за това е подписан от съветския президент Владимир Путин. Документът е оповестен в портала за правна информация.

Разплащанията могат да се правят в задгранична валута, която е посочена в контракта, като се употребява специфична сметка, открита от оторизирана банка въз основа на заявление от съветския снабдител. Задълженията за доставка на газ се смятат за погасени, откакто средствата на задграничния покупател бъдат преведени по такава сметка.В същото време " погасяването на дълга на задграничния покупател по контракта за доставка на природен газ не е съображение за обновяване на доставките на природен газ от съветския снабдител, в случай че задграничният покупател не съблюдава процедурата, открита с актуалното разпореждане ", се споделя в документа.

През април Путин подписа декрет, който забрани на " Газпром " да приема заплащания в друга валута, с изключение на в съветски рубли. Изпълнявайки този нормативен акт, газовата компания едностранно промени договорите за доставка, в които са разказани методите за заплащания и употребяваната валута.

Първоначално Европейската комисия разглеждаше схемата като нарушаване на глобите. Въпреки това, както заяви Bloomberg, Европейска комисия е популяризирала нов правилник, съгласно който европейските вносители ще могат да продължат да заплащат за съветски газ, без да нарушават наложените на Москва наказания, и да откриват банкови сметки за заплащания във валутата, планувана в договорите.

Източник:БГНЕС, dariknews

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР