Руските доброволци от ЧВК Вагнер успешно изтласкват терористите към центъра

...
Руските доброволци от ЧВК Вагнер успешно изтласкват терористите към центъра
Коментари Харесай

Нощна атака: ЧВК Вагнер разбили Джейш ал-Ислам в Мисраба

Руските доброволци от ЧВК Вагнер сполучливо изтласкват терористите към центъра на „ котлите ” в Източна Гута, заяви x-true.info. Независимо от договореностите за преустановяване на огъня с някои групировки, множеството терористи не престават да оказват яростна опозиция на държавните сили.

Най-критична е обстановката на север и на изток в региона на Ер-Рейхан, където терористите от Джейш ал-Ислам (Нусрите) нанасят на армията чувствителни загуби. Съобщава се за няколко унищожени танка и дронове на САА.

Сложна е ситуацията в южните околности на град Дума. Там Джейш ал-Ислам подхваща деен контраатакуващ модел, от време на време обръщащ сирийските бойци в бягство. Например прехвалените „ Сили на Тигъра” изоставили позициите си на практика без пердах при контраофанзива на терористите.

Наложило се изоставеният от „ тигрите” град Мисраба да бъде наново превземан от вагнеровците. Не трябвало да се разрешава на терористите да се укрепват, тъй като оттова те можели да обстрелват филантропичния кулоар. Руските доброволци за следващ път дали урок на сирийците по какъв начин се води модерна война.

В нощта на 18 против 19 март поделение на ЧВК Вагнер с точни удари на артилерията (насочван от дронове) изтласкали терористите от техните предни позиции, като с това деблокирали попадналите в обграждане сирийски бойци и мирни поданици. След това вагнеровците още изтласкали екстремистите и основали комфортен плацдарм за нахлуване на държавните сили. В нощния пердах те употребявали очила за нощно виждане.

Благодарение на блестящата нощна интервенция на вагнеровците в Мисраба държавните сили още веднъж овладели самодейността.

„ Атаката против Мисраба беше за нас напълно непредвидена и ние сме признателни на на руснаците за тяхната неимоверна устойчивост. Именно военната помощ на съветските бойци ни разреши да си върнем всички изгубени позиции и да запазим опцията да продължим настъплението” – цитират сирийски офицер арабските медии.

Изданието x-true.info цитира арабски медии, че без своевременната помощ на ЧВК Вагнер държавните сили биха изпаднали в тежка обстановка освен в Мисраба, само че и в регионите Ал-Тала и Сатра.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР