Руските дипломати не са установявали контакт с представители на основателя

...
Руските дипломати не са установявали контакт с представители на основателя
Коментари Харесай

Москва отрича за участие в подготовката за бягството на Асандж

Руските дипломати не са установявали контакт с представители на създателя на WikiLeaks Джулиан Асанж или със чиновници от посолството на Еквадор в Лондон, с цел да провеждат бягството му от Англия. Това обявиха в съветското Министерство на външните работи, разяснявайки публикацията на английския в. „ Гардиън”, в която става дума за осъществена от съветски дипломати подготовка на бягството на Асанж.
Позицията на ведомството може да се види на уеб страницата му в раздела за недостоверни изявления, съобщи БГНЕС.
" Опитите да се придаде таен темперамент на срещите на еквадорски дипломати в съветското посолство не устоят никаква рецензия. Посолството на Русия в Лондон поддържа необятен кръг от контакти и проведа многочислени и постоянни срещи с представители на упълномощения във Англия дипломатически корпус, което е естествена дипломатическа процедура във всяка една страна по света ", подчертаха на Смоленския площад (там се намира министерството).
Guardian разгласява в петък изказвания, че през 2017 година съветски дипломати са се срещали с лица от обкръжението на Асанж, с цел да обсъдят благоприятни условия за образуване на бягството му от посолството. Но проектът бе прекомерно опасен и от нето са се отказали.
През 2012 година австралиецът Асанж изиска леговище в еквадорското посолство, с цел да избегне изгонване в Швеция, където го упрекват за полови похищения. Асанж се притесняваше, че Швеция ще го съобщи на Съединени американски щати, където може да бъде наказан на 35 години затвор или даже на гибел за публикуването на секретни документи на Държавния департамент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР