Руските десантни войски са взели под пълен контрол територията на

...
Руските десантни войски са взели под пълен контрол територията на
Коментари Харесай

Руски войски контролират напълно Чернобил

Руските десантни войски са взели под цялостен надзор територията на Чернобилската нуклеарна централа . Съобщението е доказано от представителят на съветското министерство на защитата военачалник майор Игор Конашенков.

Вчера, 24 февруари, край атомната централа се откриха въздушно-десантни войски.

Конашенков твърди, че радиационният декор в региона на централата е в норма , а личният състав продължава да обслужва нейните обекти в естествен режим. Радиоактивната конюнктура се следи.

Конашеков декларира също, че взаимните дейности на съветските десантници и украинските военнослужещи от батальона за защита на централата се явяват гаранция за това, че националистически формирования и други терористични организации няма да могат да се възползват от ситуацията в страната и да извършат провокация.
 Руските сили превзеха АЕЦ Обновена
Руските сили превзеха АЕЦ " Чернобил "

" Това е оповестяване на война против цяла Европа ", написа Зеленски

От страна на украинските източници се оповестява, че личният състав, който обслужва централата - тя не работи от повредата през 1986 година - е взет като заложници. Няма информация обаче какъв е броят на чиновниците, които се грижат за оборудването, с цел да не продължава да изтича радиация.

На фб страницата на Държавната организация по нуклеарно контролиране на Украйна обаче се оповестява за нарастване на контролните равнища на доза гама радиация в зоната със неразрешен достъп. Експерти изясняват това с придвижването на огромен брой тежка военна техника през зоната и увеличение на замърсяването на въздух

Състоянието на нуклеарните уреди и други уреди в Чернобил не е променяно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР