Руските депутати заявиха в петък, че са изготвили законодателство в

...
Руските депутати заявиха в петък, че са изготвили законодателство в
Коментари Харесай

Русия забранява вноса на американски стоки

Руските депутати обявиха в петък, че са изготвили законодателство в отговор на новите наказания от страна на Съединени американски щати, което предлага възбрана на вноса на редица американски артикули и услуги в Русия и ограничение на икономическите връзки сред двете държавни, оповестява Ройтерс.

Проектозаконът ще бъде разискван в Долната камара на Народното събрание на Русия през идната седмица. Той предлага ограничение на вноса на програмен продукт, на селскостопански артикули и на медикаменти, създадени в Съединени американски щати, които могат да бъдат закупени другаде, както и ограничение на вноса на американски тютюневи произведения и на алкохол.

Предложените ограничения са в отговор на решението на Белия дом от края на предходната седмица да наложи допустимо най-строгите наказания по отношение на Русия, откогато Москва анексира Крим. Това, както и актуалната геополитическата рецесия към Сирия, доведоха до утежняване на връзките сред двете страни до най-ниската си точка след Студената война, съобщи БНР. Проектозаконът беше показан пред кореспонденти от заместник-председателите на Долната камара на Народното събрание, прочут като Държавната дума, която е доминирана от лоялни на властта в Кремъл депутати.

На този стадий нито Кремъл (президентството на страната), нито съветското държавно управление са оповестили дали ще поддържат препоръчаните ограничения, и към момента не е ясно дали това ще се трансформира в закон, който да остане в настоящия му тип. Понякога Кремъл употребява Народното събрание на страната за изпращане на по-агресивни послания към непознатите сили, само че това не всеки път води в следствие до съответни дейности.

Трябва да се има поради, че през 2017 година Русия внесе американски артикули на стойност 12,5 милиарда $, съгласно публични съветски митнически данни. Това включва вноса на самолети, машини, фармацевтични и химически артикули.

Западните компании, в това число Ford Motor, PepsiCo и предприятието HBC, бутилиращо "Кока-кола ", пък вложиха милиарди долари след разпадането на Съветския съюз, за ​​да основат локално произвеждане в границите на Русия. През 2014 година съветските управляващи не разрешиха необятна гама от импорт на храни от западните страни в отговор на интернационалните наказания, наложени по отношение на спора в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР