Руските депутати гласуваха на първо четене за втвърдяване на противоречивия

...
Руските депутати гласуваха на първо четене за втвърдяване на противоречивия
Коментари Харесай

Руският парламент прие на първо четене по-строг закон срещу ЛГБТ пропагандата

Руските депутати гласоподаваха на първо четене за сгъстяване на спорния закон за битка с " ЛГБТ пропагандата " - нов знак за укрепването на консервативната линия в страната на фона на офанзивата в Украйна, съобщи Франс прес.

" На пленарната сесия депутатите от Държавната дума единомислещо одобриха на първо четене поправките в законодателството, забраняващи насърчаването на нетрадиционни полови връзки ", се оповестява на уеб страницата на Народното събрание. Предстоят още две четения, преди законът да бъде гледан в горната камара на Народното събрание.

Предвижда се законът от 2013 година, който санкционира " ЛГБТ пропагандата " измежду малолетни, да бъде заздравен със възбрана за " отказване на фамилните полезности " и " поощряване на нетрадиционна полова ориентировка " и измежду възрастните. Тези забрани засягат " медиите, интернет, литературата и киното ", даже рекламата. " Филмите, популяризиращи нетрадиционния секс, няма да получат документ за разпространяване ", предизвести Думата.

Текстът също по този начин не разрешава " информация, която може да провокира предпочитание за смяна на пола " при деца. " Трябва да защитим нашите жители и Русия от деградация и изгубване, от мрака, популяризиран от Съединените щати и европейските страни ", се споделя в изказването на ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин.

За сходни нарушавания ще бъдат налагани тежки санкции, а чужденци, които нарушават този закон, могат да бъдат експулсирани.

През последните години Русия непрекъснато ускорява консервативните си настройки във връзка с това, което Владимир Путин показва като " декадентство " на западното общество. На консервативния метод се натъртва и след предприемането на съветската атака в Украйна, показана от Кремъл и като битка против западния свят, решен съгласно Москва да ликвидира Русия.

" Специалната военна интервенция (в Украйна) не се води единствено по бойните полета, само че и в съзнанието на хората, в техните мозъци, в техните души ", съобщи в Телеграм депутатът Александър Хинщейн. Според него по въпроса за ЛГБТ Русия е в " цивилизационен спор със Запада ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР