Руските части разбраха, че няма да превземат Украйна така, както

...
Руските части разбраха, че няма да превземат Украйна така, както
Коментари Харесай

Проф. Михаил Станчев: Русия няма да превземе Украйна според планираното

Руските елементи схванаха, че няма да завладяват Украйна по този начин, както бяха възнамерявали.

Това сподели професорът от Харковския университет Михаил Станчев. „ Путин искаше да навлезе тичешком за три-пет дни да се оправи с Украйна. Той не можеше и не очакваше, както и неговите военни стратези, това яростно противодействие на Харков, Запорожие. То се дължи на това, че привнасянето на съветския мир не се прави с оръжие и танкове, а с просвета, с лирика, и спорт. С естествена културна политика, която се прави по целия свят. С агитация на най-хубавите черти на съветския мир. С бомби и ракети никой няма да го схване. Затова към този момент цялостен месец виждаме тази война. Русия не може да превземе нито един огромен град. Руските войски блокираха Херсон, превзеха Бердянск, само че това са дребни градчета. В огромните градове до ден-днешен те не могат да влязат. Бомбардираха цяла Украйна, главно военните летища, складовете, боеприпасите, на втория ден пуснаха пехотата, само че най-интересно беше, че като потеглиха от съветската граница, минавайки около градове като Харков и други - потеглиха за Киев. Стратегическата задача очевидно беше да завладяват Киев ", сподели проф. Станчев.

По думите му концепцията е била да създадат прелом или да унищожават Зеленски.

Професорът добави, че евентуално генералите на Путин са му докладвали, че останалите градове ще посрещнат съветските войски с самун, сол и цветя. " Това го озлоби, тези запаси, които той имаше около границата, започнаха да се свършват ", съобщи още проф. Станчев.

Първоначалната концепция на съветските войски е била да си разширят границата в границите на областите Донецк и Луганск, а втората задача - да завладяват Мариупол, с цел да си обезпечат кулоар до морето. " И да завладяват водната централа, която доставя питейната вода за Крим. Това го направиха ", сподели още проф. Станчев. По думите му това значи, че едвам в този момент Русия е схванала, че няма да превземе Украйна съгласно плануваното. 27 града в Русия са скочили против войната, което ясно демонстрира, че популацията схваща какво става, счита специалистът.

Проф. Михаил Станчев разяснява и какво ще бъде бъдещето на Украйна: " Напролет нека успеем да спрем Путин. Той към този момент сам го разбра, че ще го спрат и не може да се движи напред, обаче казусът е по какъв начин да излезе от това. Обикновено го поучават това, което желае да чуе. Единственият, който му споделя истината, е Зеленски ", сподели още професорът. По думите му вторият фактор който би съдействал войната в Украйна да завърши, е блокадата от страна на международната общественост, а третият- вътрешният фактор в Русия.

Той обърна внимание, че НАТО категорично акцентира, че ще оказва помощ на Украйна, само че няма да затваря въздушното й пространство, тъй като това ще даде мотив за огромна война. " Ами доставките на оръжие, не е ли мотив. Просто ги е боязън. Ако бяха закрили небето, се колебая, че Путин щеше да тръгне да бомбардира ", сподели още професорът. Той заключи, че Русия е заровила престижа си дълбоко в земята. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР