Руските банки отчетоха рязко увеличение на салда по сметки на

...
Руските банки отчетоха рязко увеличение на салда по сметки на
Коментари Харесай

Руският бизнес минава от долари и евро към юани

Руските банки регистрираха внезапно нарастване на салда по сметки на юридически лица в юани. През март бизнес клиентите интензивно прехвърляха средства в юани от сметки в евро и долари, а също по този начин откриваха нови сметки в китайска валута, написа на вестник " Комерсант ".

На фона на огромните антируски финансови наказания, прекосяването към юана се трансформира в нужна мярка.

Според изследване на вестник " Комерсант " измежду огромните банки, през март техните бизнес клиенти започнаха интензивно да откриват сметки в юани, както и внезапно да усилват салдата по сметки в китайска валута, в това число посредством конвертиране на средства от сметки в долари и евро.

По-конкретно, от началото на годината размерът на средствата по сметки в юани се е нараснал към осем пъти в една от огромните банки, а в друга - четири пъти.

Източник на " Комерсант " от редовно значима съветска банка споделя, че през март всяка трета новоотрита валутна сметка е била в юани.

" Тази наклонност е обвързвана със глобите по отношение на няколко огромни държавни и частни банки, които лимитират прехвърлянето на средства към задгранични банки. А също и с нуждата от намиране на нови бизнес сътрудници, които биха могли да станат опция на европейските снабдители ", считат банкери.

ТЕМА преди 15 минути 375 преди 16 минути 158 преди 29 минути 464
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР