Руските атлети може да не бъдат допуснати до участие на

...
Руските атлети може да не бъдат допуснати до участие на
Коментари Харесай

Руската федерация по лека атлетика е прикривала допинг провинения на Данил Лисенко?

Руските спортисти може да не бъдат позволени до присъединяване на Олимпийските игри в Токио следващата година и като неутрални спортисти. До сходно решение може да се стигне, защото Руската атлетическа федерация е пробвала да прикрие допинг нарушение на международни първенец в скока на височина в зала от Бирмингам 2018 Данил Лисенко, който участваше като безпристрастен играч.

Британският вестник “Сънди Таймс” заяви, че са били употребявани подправени медицински документи, с цел да се покрие Лисенко, който предходната година не е бил оповестил местонахождението си, както са длъжни всички спортисти, които подлежат на допинг надзор.

Данил Лисенко беше измежду съветските спортисти, които получиха право да се състезават на интернационално равнище под егидата на IAAF, откакто потвърди, че тренира в среда, която е надалеч от допинга.

Той обаче изгуби своя статут на безпристрастен спортист през август 2018 година, откакто не беше открит при опит да му бъде взета допинг проба.

“В случая на Лисенко Руската атлетическа федерация ще окаже цялостно подпомагане. Федерацията има интерес в следствието да бъде обективно”, заяви президентът на родната федерация Дмитри Шляхтин в публично изказване.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР