Руските атаки срещу различни градове продължиха. Поразена е електропреносната мрежа

...
Руските атаки срещу различни градове продължиха. Поразена е електропреносната мрежа
Коментари Харесай

Остри реакции в целия свят след руските атаки в Украйна


Руските офанзиви против разнообразни градове продължиха. Поразена е електропреносната мрежа на страната. Ударено е и учебно заведение. За следващи удари против енергийна инфраструктура оповестяват от Днипро и от Лвов. След вчерашните офанзиви, над 300 обитаеми места остават без електричество.

Властите предизвестиха за спешни изключвания, режим на тока и приканиха за икономии. Киев спря износа на електрическа енергия.

12 ракети ЕС-300 се изсипаха над Запорожие, поразявайки учебно заведение и автокъща. Има и умрял.

Цeленасочените удари по цивилен цели и обекти на енергийната инфраструктура провокираха остри реакции в целия свят.

Организация на обединените нации осъди офанзивите против цивилни като " военни закононарушения " и предизвести за нова бежанска вълна.

Енергийни уреди също са били атакувани и някои от тях може да са незаменими за оцеляването на цивилното население тъкмо преди зимните месеци. Умишлено ориентираните офанзиви против цивилни лица и цивилни обекти, които не са военни цели, съставляват военно закононарушение.

Москва се закани с контрамерки, в това число асиметрични, в случай че Брюксел и Вашингтон засилят намесата си в спора.

„ Струва ми се, че американците де факто вземат участие в тази война от дълго време. Плюс това настояват, че са отворени за договаряния, само че това е неистина. Ние не отхвърляме срещи, само че не сме получили нито едно съществено предложение “, съобщи Сергей Лавров, външен министър на Русия.

След Белия дом и английското военно разузнаване разяснява, че към този момент няма знаци Путин да прибегне до нуклеарни оръжия.

„ Ние ще предприемем по-нататъшни стъпки за подсилване на нашата резистентност и отбрана. Всяка умишлена офанзива против сериозната инфраструктура на съдружниците ще бъде посрещната с единен и съдбоносен отговор “, съобщи Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО.

Столтенберг разяснява още, че съветският президент се проваля във войната и би трябвало да я приключи като изтегли съветските войски от Украйна. А Русия от своя страна прибави " Мета " – компанията-собственик на „ Facebook “ – в листата си с " терористични организации ".

Белият дом даде обещание на Киев съвременни системи за противовъздушна защита.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР