Руските активи, конфискувани в чужбина, трябва не само да бъдат

...
Руските активи, конфискувани в чужбина, трябва не само да бъдат
Коментари Харесай

Полша: Иззетите от Русия активи трябва да се използват за възстановяване на Украйна

Руските активи, иззети в чужбина, би трябвало освен да бъдат замразени, само че и да им бъде позволено да се употребяват за възобновяване на Украйна. Освен това, с цел да се победи Русия, би трябвало да се построи нова архитектура за сигурност.

Това сподели полският министър председател Матеуш Моравецки, който приказва на интернационална конференция във Варшава в сряда, оповестява Укринформ.

„ Тази архитектура за сигурност би трябвало да ползва изцяло друга парадигма в региона на енергетиката, стопанската система, търговията и финансовото съдействие “, сподели Моравецки.

Той акцентира, че никой не е в положение да се скрие от съветските закани или да пренебрегне съветския капитал. Затова Полша поддържа освен замразяването на съветския капитал, само че и неговото конфискуване и пренасочване към възобновяване на Украйна, в което ще взе участие и полският бизнес.

Премиерът на Полша означи, че държавното управление на страната поддържа самодейното присъединяване на полския бизнес във възобновяване на раздраната от война Украйна.

„ В рамките на новата архитектура за сигурност ще се уверим, че Полша и полските бизнесмени, които бяха на първа линия за подкрепяне на Украйна в нейните най-трудни моменти, които към момента не са завършили, и че след края на войната Полша и Полша бизнесмените са измежду тези, които ще възстановят Украйна в сходство с новия, величествен проект Маршал “, сподели Моравецки.

Той добави, че е належащо да се резервира позитивната сила и по въпроса за интеграцията на Украйна в Европейски Съюз. Той напомни също, че Киев получи статут на претендент за участие, в това число и с помощта на решителните дейности на Варшава.

По време на конференцията министърът на развиването и технологиите на Полша Валдемар Буда напомни, че 1200 полски компании са подали заявки до Полската организация за вложения и търговия по отношение на желанието си да вземат участие във възобновяване на Украйна. Той изрази убеденост, че макар че други задгранични компании, по-специално тези от Съединени американски щати и Германия, биха желали да вземат участие интензивно във възобновяване на Украйна, присъединяване на полски компании ще бъде най-значимото в процеса.

Както беше обявено по-рано, украинското държавно управление разчита да употребява иззетите съветски активи, по-специално тези на Международната аварийна банка (бивша Сбербанк) и Проминвестбанк (ПИБ), за възобновяване на жилищния фонд, опустошен вследствие на военните дейности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР