Рускинята Мария Шарапова ще бъде извън първите 350 в ранглистата

...
Рускинята Мария Шарапова ще бъде извън първите 350 в ранглистата
Коментари Харесай

Изигра ли Шарапова последния си мач на Australian Open?

Рускинята Мария Шарапова ще бъде отвън първите 350 в ранглистата на WTA след края на Australian Open. Тази нощ някогашната №1 в света и носителка на 5 трофеи от “Големия шлем” отпадна в първия кръг на конкуренцията в Мелбърн. Участвалата с “уайлд кард” Шарапова загуби от поставената под №19 хърватка Донна Векич с 3:6, 4:6. Шарапова стартира Australian Open като №145.

Днешният мач бе едвам вторият й формален дуел от US Open 2019 през септември, където 32-годишната рускиня също отпадна в първия кръг, вземайки единствено два гейма против Серина Уилямс. След днешното си проваляне Шарапова, шампионка в Мелбърн през 2008 година, призна, че не знае дали ще се завърне на Australian Open след 12 месеца и на какъв брой шампионати ще взе участие този сезон.
 Шарапова изхвърча от Australian Open, Плишкова и Бенчич не престават напред “Не знам, не знам. Имах щастието да бъда тук и да съм част от шампионата с помощта на уредниците, които разрешиха това да се случи. Трудно ми е да кажа какво ще се случи след 12 месеца”, изясни Шарапова, която дълго време беше измъчвана от травма в рамото.
Шарапова не бе губила толкоз рано на Australian Open от 2010 година и в последните си три участия в шампионатите от “Големия шлем” непроменяемо отпада още на старта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР