Рускинята Анастасия Павлюченкова достигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на

...
Рускинята Анастасия Павлюченкова достигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Павлюченкова е на 1/4-финал след обрат срещу Слоун Стивънс

Рускинята Анастасия Павлюченкова доближи до четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия по тенис за повторно в последните три сезона. 42-ата в международната класация Павлюченкова отстрани поставената под номер 5 шампионка от Откритото състезание на Съединени американски щати през 2017 година Слоун Стивънс (САЩ) с 6:7 (3), 6:3, 6:3 след два часа и половина игра.

Стивънс пропиля ранен задатък от 3:0, само че въпреки всичко взе първия сет след серия от четири следващи точки в последвалия тайбрек. Американката дръпна с 2:0 и във втората част, само че Павлюченкова стигна до поврат, с цел да изравни. Рускинята наложи волята си в третата част, като след 2:2 тя взе четири от идващите пет гейма, с цел да победи.

Следващата съперничка на Павлюченкова ще бъде Даниел Колинс (САЩ), която за първи път в кариерата си доближи до четвъртфинал в шампионатите от “Шлема”, откакто отстрани втората в схемата и шампионка в Мелбърн през 2016 година Анжелик Кербер (Германия) с безапелационното 6:0, 6:2.

Любопитното е, че до Откритото състезание на Австралия през тази седмица 25-годишната Колинс, която е 35-а в класацията на WТА, нямаше победа на сингъл в главната скица на шампионат от “Големия шлем” и е дебютантка в Мелбърн.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР