Рускинята Алина Загитова спечели титлата при жените на Европейското първенство

...
Рускинята Алина Загитова спечели титлата при жените на Европейското първенство
Коментари Харесай

15-годишна рускиня триумфира в Москва

Рускинята Алина Загитова завоюва купата при дамите на Европейското състезание по фигурно пързаляне в съветската столица Москва. 15-годишната Загитова, която е международната шампионка за девойки, шампионка на Русия и победителка на финала на Гран При, показа извънредно комплицирана волна стратегия, в която 11-е скока бяха във втората част.

На фона на музика от Дон Кихот русинята направи две комбинации от два скока, една от три, както и троен луц, троен салхов, троен флип и двоен аксел. Тя получи оценка от157.97 точки за волна стратегия, персонален връх в кариерата, и общ брой от 238.24 точки, което също е нейн връх.

" Не чаках да печеля купата, беше изненада ", бяха първите думи на рускинята след надпреварата.

Загитова сложи и нов международен връх за волна стратегия, подобрявайки досегашното достижение на сънародничката си Евгения Медведева. За 15-годишната рускиня това беше дебют на Европейско състезание при дамите.

Защитаващата купата си Медведева, която до неотдавна се възстановяваше от травма на крайници, завоюва сребърното отличие. Тя също направи 11 тройни и двойни скока и беше оценена със 154.29 точки и общ брой 232.86, което също са нейни персонални върхове. Евгения Медведева е двукратната международна и двукратна европейска шампионка.

Италианката Каролина Костнер, която на 8 февруари ще навърши 31 години, завоюва бронза. Тя направи някои неточности в осъществяването си, само че взе 11-и орден в 14-о си присъединяване на европейско състезание.

Костнер е бронзова медалистка от олимпийските игри в Сочи 2014 и петкратна европейска шампионка. Италианката падна при осъществяване на троен луц, само че получи доста висока оценка за съставни елементи на програмата и събра общ брой от 204.25 точки.

В класирането следва още една рускиня. Мария Соцкова се подреди четвърта с 200.81 точки.

Днес европейското състезание приключва с галаспектакъла на призьорите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР