Рускинята Алина Загитова спечели кратката програма при жените на европейското

...
Рускинята Алина Загитова спечели кратката програма при жените на европейското
Коментари Харесай

Алина Загитова спечели кратката програма на ЕП по фигурно пързаляне

Рускинята Алина Загитова завоюва късата стратегия при дамите на европейското състезание по фигурно пързаляне в съветската столица Москва. 15-годишната Загитова, която е международната шампионка за девойки, шампионка на Русия и победителка на финала на Гран При, оглави класирането пред родна аудитория с 80.27 точки, нейн персонален връх и най-хубав резултат за сезона.

За рускинята това е дебют на европейско състезание при дамите. Загитова показа невероятна стратегия с чисти скокове на фона на музика на Клинт Мансел от саундтрака на кино лентата " Черният лебед ". Тя извърши композиция от троен луц-троен дебелак, както и троен флип. Само една състезателка в историята на този спорт е получавала по-голям резултат за къса стратегия. Това е рускинята Евгения Медведева на отборното международно състезание през предходната година - 80.85 точки.

Защитаващата купата си Медведева, която до неотдавна се възстановяваше от травма на крайници, е на втора позиция със 78.57 точки. Евгения Медведева, двукратната международна и двукратна европейска шампионка, направи неточност при двойния аксел. Италианката Каролина Костнер, която на 8 февруари ще навърши 31 години, получи трета оценка за късата стратегия - 78.30 точки. Тя е бронзова медалистка от олимпийските игри в Сочи 2014. В класирането следва още една рускиня. Мария Соцкова се подреди четвърта с 68.70 точки. Първите 24 фигуристки се класират за волната стратегия, което ще се състои на 20 януари.

Шампионката на България Пресияна Димитрова остана на последното 39-о място и не се класира за волната стратегия. 16-годишната Димитрова, която дебютира на европейско състезание, не съумя да се оправи с нито един от трите скока в своето осъществяване и получи оценка от 24.76 точки (10.03 точки за механически детайли, 15.73 точки за съставни елементи на програмата и 1.00 наказателна точка). Европейското състезание продължава с волната стратегия при спортните двойки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР