Рускините ще могат да работят като шофьори на камиони, машинисти

...
Рускините ще могат да работят като шофьори на камиони, машинисти
Коментари Харесай

Разрешиха нови професии на жените в Русия

Рускините ще могат да работят като водачи на камиони, машинисти и моряци, заяви съветското министерство на труда откакто актуализира листата със неразрешени специалности за дами в Русия

Остарелият лист съдържаше към 400 неразрешени специалности за дамите, главно длъжности, включващи тежък труд или свързани с рискови условия, само че в този момент в него са останали едвам стотина неразрешени позиции. Ако обаче работодателят обезпечи безвредни условия на труд, е допустимо на тези места да се наемат дами, предава БГНЕС.

„ Отменихме рестриктивните мерки за наемане на дами на следните работни места: водач на тежко транспортно средство и на селскостопанска техника като камиони, трактори... като се изключи водачи на строителни машини, като булдозери и други сходни машини “ показват в изказване от Министерството на труда.

Жените ще могат да бъдат капитани на кораби и моряци, както и да се образоват за машинисти на пътнически и бързи влакове.

Професиите, които остават табу за дамите, включват тези, свързани с химическото произвеждане, добива, сондажите, металообработката, заваряване, произвеждане на петрол и газ, индустрия на цветни метали, електронно и радиотехническо произвеждане, произвеждане на самолети и поддръжка на кораби.

Новият лист на специалностите за рускините влиза в действие на 1 януари 2021. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР