Рускините ще могат да работят като шофьори на камиони, машинисти

...
Рускините ще могат да работят като шофьори на камиони, машинисти
Коментари Харесай

Актуализираха списъка със забранени професии за рускините

Рускините ще могат да работят като водачи на камиони, машинисти и моряци, заяви съветското министерство на труда откакто актуализира листата със неразрешени специалности за дами в Русия.


Остарелият лист съдържаше към 400 неразрешени специалности за дамите, главно длъжности, включващи тежък труд или свързани с рискови условия, само че в този момент в него са останали едвам стотина неразрешени позиции. Ако обаче работодателят обезпечи безвредни условия на труд, е допустимо на тези места да се наемат дами.

„ Отменихме рестриктивните мерки за наемане на дами на следните работни места: водач на тежко транспортно средство и на селскостопанска техника като камиони, трактори... като се изключи водачи на строителни машини, като булдозери и други сходни машини “ показват в изказване от Министерството на труда.

Жените ще могат да бъдат капитани на кораби и моряци, както и да се образоват за машинисти на пътнически и бързи влакове.

Професиите, които остават табу за дамите, включват тези, свързани с химическото произвеждане, добива, сондажите, металообработката, заваряване, произвеждане на петрол и газ, индустрия на цветни метали, електронно и радиотехническо произвеждане, произвеждане на самолети и поддръжка на кораби.

Новият лист на специалностите за рускините влиза в действие на 1 януари 2021 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР