Руски войски участват в тактически учения в Беларус на фона

...
Руски войски участват в тактически учения в Беларус на фона
Коментари Харесай

Руски войски участват в тактически учения в Беларус

Руски войски вземат участие в тактически учения в Беларус на фона на опасения, че Москва оказва напън върху своя съдружник да вземе по-активно присъединяване във войната в Украйна , оповестява " Ройтерс ".

Въпреки че Беларус съобщи, че няма да се включи във войната, в предишното президентът Александър Лукашенко е нареждал на беларуски войски да се разположат дружно с съветските сили покрай украинската граница, базирайки се на закани от Киев и Запада.

От съветското министерство на защитата показват, че " военнослужещите от Западния боен окръг не престават интензивната бойна подготовка на полигоните на въоръжените сили на Република Беларус ".

Допълва се, че бойните образователни мероприятия се организират както денем, по този начин и през нощта.
 Беларус трансферира военна техника за инспекция на
Беларус трансферира военна техника за инспекция на " реакция на тероризъм "

Не се оповестява къде и каква техника ще се трансферира

" Военнослужещите стрелят с всички типове леко стрелково оръжие, както и с минохвъргачки, усъвършенстват уменията си да ръководят бойни машини, минават курсове за превъзмогване на психически трудности, учат тактическа медицина и други дисциплини ", прецизират от съветското ведомство.

Видеоклипове, оповестени от министерството, демонстрират съветски бойци в снежна екипировка, които упражняват покрай танкове на фона на зимен пейзаж, провеждайки пукотевица с разнообразни оръжия, в това число с артилерия.

През октомври Лукашенко разгласи, че ще бъде основана на беларуски и съветски войски, чиято цел е да пази границите на Беларус.

Съгласно съглашението би трябвало да бъдат ситуирани в централната и източната част на Беларус.
 Лукашенко: Военните на Русия и Беларус се приготвят като единна войска
Лукашенко: Военните на Русия и Беларус се приготвят като единна войска

Не сме го крили от света, съобщи президентът на среща с Шойгу

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин изпрати войски в Украйна в така наречен " специфична военна интервенция ", предизвиквайки най-смъртоносния спор в Европа след Втората международна война.

Путин твърди, че пази рускоезичното население в Източна и Южна Украйна и назовава войната повратен миг, защото Русия най-сетне се изправя против арогантния Запад след десетилетия на оскърбление след рухването на Съветския съюз през 1991 година

От своя страна Украйна и Западът показват, че Путин няма опрощение за своята " окупационна война в имперски жанр ". Украйна споделя, че ще се бори, до момента в който и последният съветски боец не бъде изхвърлен от нейната територия.
 Лукашенко обезпокоен от опити за преобразяване на Беларус в
Лукашенко обезпокоен от опити за преобразяване на Беларус в " нова Украйна "

Минск не трябвало да " забива нож " в гърба на съветските войски в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР