Руски военнопленници в Украйна призоваха руския президент Владимир Путин да

...
Руски военнопленници в Украйна призоваха руския президент Владимир Путин да
Коментари Харесай

Руски войници към Путин: Спри терора в Украйна, за да не се изправим срещу теб, когато се върнем

Руски военнопленници в Украйна приканиха съветския президент Владимир Путин да спре терора против украинския народ, с цел да не се изправи против личните си служби, съобщи Си Ен Ен. Близо 600 съветски бойци са пленени в Украйна от началото на нашествието, като някои от тях дадоха конференции в Киев.

Войници признават, че не са били наясно с каква задача отиват в Украйна. „ Искам да кажа на нашия главнокомандващ да спре терора в Украйна, тъй като когато се върнем, ще се надигнем против него”. „ Путин издаде заповед за осъществяване на закононарушения. Не става дума единствено за демилитаризиране на Украйна или за погром на въоръжените сили на Украйна, само че в този момент градовете с мирни цивилни се унищожават “.

Това разкриха пленени съветски бойци. „ Престъпленията, които извършихме... всички ще бъдем съдени за тях”, съобщи различен военнопленник. Публичните изяви на тези пленени съветски бойци могат да бъдат сложени под въпрос съгласно Женевската спогодба, която не разрешава унижението на пленени бойци. Журналист на Си Ен Ен обаче е разговарял с трима хванати водачи от съветските Военновъздушни сили след брифинга. По време на диалога му с тях не е имало интервенция от страна на украинските служби за сигурност.

Руските военнопленници не са били с белезници. „ Лечението беше задоволително. Предложиха ни храна и питиета. Предложиха здравно лекуване “, сподели водач, чието първо име е Максим. Тримата съветски пленници разкриха, че са надълбоко обезпокоени от задачата си и страданията на украинските цивилни. Техните думи поддържат изказванията на западните служби, че моралът на съветската войска в Украйна е извънредно невисок. Според единия от водачите Путин и кръгът към него съзнателно са разпространявали дезинформация за фашизъм в Украйна, с цел да имат фиктивен предлог за нахлуване. „ Не видяхме нацисти или фашисти. Руснаци и украинци могат да поддържат връзка на един и същи език, тъй че виждаме положителното (в тези хора) “, сподели Максим. Офицер от разузнаването пък предизвестява Путин: „ Няма да успееш да скриеш това (което се случва в Украйна) дълго. Има доста като нас тук. Рано или късно, ние ще се приберем у дома”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР