Руски военно-транспортни самолети са доставяли оръжия в Сърбия, прелитайки над

...
Руски военно-транспортни самолети са доставяли оръжия в Сърбия, прелитайки над
Коментари Харесай

МВнР е разрешило руските ракети С-400 за Сърбия да минат през България

Руски военно-транспортни самолети са доставяли оръжия в Сърбия, прелитайки над България, потвърдиха от Министерството на външните работи в сряда, откакто някогашният боен министър Тодор Тагарев сподели, че съветски аероплан е минал над България с ракетни комплекси С400.

От Министерство на външните работи оповестиха, че полетът е бил в " сходство с използваното за случая българско законодателство “.

Министерството изясни, че първо е получило молба от Русия за полета, след което е влезнало в контакт със Сърбия и е удостоверило крайния консуматор на товара и задачата, за която ще бъде употребен. След това Министерство на външните работи е съгласувало съветското искане с военното министерство и Министерството на превоза, които са го одобрили.

" Министерство на външните работи дава желаното дипломатическо позволение за реализация на декларираното прехвръкване при изискване, че полетите ще се осъществят при прецизно съблюдаване на разпоредбите и процедурите за осъществяване на полети във въздушното пространство на България ", оповестиха от външно министерство.

Днес в министерството е получено съобщение от съветска страна, че са осъществени и противоположните полети през българското въздушно пространство към Русия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР