Руски военни специалисти дезинфекцираха най-големия родилен дом в Сърбия, клиниката

...
Руски военни специалисти дезинфекцираха най-големия родилен дом в Сърбия, клиниката
Коментари Харесай

Ето какво правят руските военни в Белград

Руски военни експерти дезинфекцираха най-големия родилен дом в Сърбия, клиниката по акушерство и гинекология " Народни фронт " в Белград, съобщи ТАСС.

Заместник-директорката на клиниката Бранка Николич сподели за националната телевизия РТС, че 46 медици от болничното заведение, както и две бременни дами са се заразили с ковид. В момента в болничното заведение дежурят единствено 12 лекари, сподели Николич. Тя добави, че след заразяването на личния състав клиниката и градските управляващи са направили вътрешна стерилизация, а на идващия ден съветските служби са дезинфекцирали пространството от фасадата до улицата.

Руското министерство на защитата заяви, че съветски подразделения за радиационна, химическа и биологична отбрана и специфична военна техника са обработили над 60 хиляди квадратни метра пространства и 5 хиляди квадратни метра околоболнично пространство. Освен това съветски лекари и медицински сестри вземат участие в разбор на епидемиологичната конюнктура, съвещания и образование на сръбските си сътрудници. Руски самолети доставиха в Сърбия 87 експерти вирусолози, особено здравно съоръжение и средства за отбрана и 16 броя военна техника. Две бригади съветски медици ще работят в Белград, а пет други - в Ниш, Кикинда, Валево и Чуприя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР