Руски военни спешно напускат местата на дислокацията си в Луганска

...
Руски военни спешно напускат местата на дислокацията си в Луганска
Коментари Харесай

Руснаците бягат и от Луганска област, включително от град Луганск

Руски военни незабавно напущат местата на дислокацията си в Луганска област, като се реалокират в дълбочина към границата с Русия или напряко на съветска територия, заяви Би Би Си с позоваване на шефа на Луганската регионална военна администрация Сергий Гайдай.

По думите му, незабавната евакуация е подбудена от контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна. Припомняме, през вчерашния ден беше обявено, че ВСУ са освободили съвсем цялата територия на прилежащата Харковска област.

" В Луганска област съветските военни със фамилиите си напуснаха Сватово, останаха единствено военнослужещите от така наречен " национална милиция ", които са локални поданици. Окупационните управляващи удостоверяват информацията за преместването на военните и колаборантите в дълбочина в Луганска област. Част от тях минават директно към територията на Русия. " – разяснява Гайдай.

Евакуацията протича неорганизирано, всеки се изтегля независимо, споделя още Гайдай.

В обществените мрежи се популяризират видеоматериали с дълги колони от коли по  пътищата, водещи към Русия.

Гайдай добавя, че някои се изтеглят подари от територията на окупираните през 2014 година Луганск и Алчевск. Град Луганск се намира наоколо до границата с Русия.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР