Руски военни съветници участваха в подготовката и управлението на операция

...
Руски военни съветници участваха в подготовката и управлението на операция
Коментари Харесай

С помощта на ВКС: Легендарен сирийски генерал проведе уникална бойна операция за първи път от началото на войната с ИДИЛ

Руски военни съветници участваха в подготовката и ръководството на интервенция по изпращането на сирийски десант в тила на терористите от „ Ислямска страна “. Това оповестиха от съветското министерство на защитата. Операцията е ръководена от един от най-известните сирийски военачалници – военачалник Сухел Хасан, предава РИА Новости.   В нощта на 12 август държавните сили за първи път от началото на боевете срещу ИД в Сирия организираха интервенция по изпращането на тактически десант в тила на терористите. Излитането на десантната група се е състояло от по-рано освободеното от ислямистите летище Джерах в източната част на провинция Алепо.

Кацналите десантчици, преминавайки по пресъхналото русло на река до популации пункт Ел Кдер (около 120 километра западно от Дейр ез Зор), са завладяли стратегическа височина и са почнали взлом.

По време на късия пердах сирийските войски под персоналното управление на Хасан са унищожили щаб и хранилища на терористи, унищожени са два танка и три единици бронирана техника. Десантът е държал превзетите позиции до идването на главните сили на 12 август сутринта. Действията на десанта и успеваемостта на нанесения по терористите огневи удар са разрешили на държавните войски да си върнат контрола върху Ел Кдер без загуби.

Отбелязва се, че деморализираните терористи са отстъпили от региона. Под контрола на сирийската войска минаха като цяло към шестдесет квадратни километра, три обитаеми пункта и две петролни залежи.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР