Руски военни самолети изпълниха тренировъчни мисии над Балтийско море паралелно

...
Руски военни самолети изпълниха тренировъчни мисии над Балтийско море паралелно
Коментари Харесай

Русия и НАТО извършват паралелни военни учения над Балтийско море

Руски военни самолети извършиха подготвителни задачи над Балтийско море редом с обучение на НАТО в района, оповестиха през днешния ден въоръжените сили на Русия, представени от Асошиейтед прес.

Руският Балтийски флот съобщи, че дванайсет от неговите самолети Су-24, Су-27 и Су-30 са упражнявали през днешния ден удари по морски цели в Балтийско море. Флотът означи, че учението съответствува с маневрите на НАТО в Балтика БАЛТОПС 2020. Засега не е ясно какъв брой близо едно до друго са минали двете учения.

Отношенията сред Русия и Запада се утежниха до равнища, невиждани от Студената война, след съветското анексиране през 2014 година на украинския полуостров Крим, поддръжката на Москва за сепаратистите в Източна Украйна и други проблеми.

Дания се съгласи да изпрати повече бойци за обучителната задача на НАТО в Ирак

Москва неведнъж е изразявала безпокойствие от разполагането на сили на НАТО край съветските граници, определяйки това като опасност за сигурността си. Русия и алиансът също по този начин се упрекнаха взаимно в осъществяване на дестабилизиращи военни учения край границите на другата страна.

Съединени американски щати и съдружниците им от НАТО неведнъж са заявявали, че съветски изтребители са правили рискови маневри, до момента в който са съпровождали техни самолети - обвинявания, които съветските въоръжени сили отхвърлиха, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР