Руски военни, наети със срочен договор, които отказват да се

...
Руски военни, наети със срочен договор, които отказват да се
Коментари Харесай

Който откаже да се бие в Украйна, попада в наказателен лагер


Руски военни, наети със срочен контракт, които отхвърлят да се бият в Украйна, попадат в наказателни лагери. Условията в тези затвори са безчовечен - там подлагат бойците на душевен напън, насилия и издевателства.

Правозащитници оповестяват, че бойци по контракт, които не желаят повече да се борят и са подали молби за овакантяване на Украйна, получават отводи. в така наречен Луганска национална република, описват пред Дъждовни води техни родственици и деятели.

Руснаците над 18 години могат да сключат контракт за краткотрайна военна работа с Министерството на защитата. Тези бойци “по контракт ” сега се борят дружно с професионалната съветска войска в Украйна., по тази причина въпросните хора до последния миг не са знаели къде ще бъдат изпратени, изясняват правозащитници.

Някои от родителите на въпросните бойци отпътуват за Донбас, с цел да се опитат да върнат синовете си в Русия. Край Брянка, съгласно медиите, повече от 200 “отказали се ” са арестувани в углавен лагер.

Жалба до основния прокурор

Има и други сходни лагери в районите, следени от проруските сепаратисти - в Попасна, Алчевск, Стаханов и Красний луч. Това излиза наяве от тъжба, подадена от членове на съветски правозащитни организации до основния прокурор на Руската федерация. В документа се показва, че родственици на шестима “отказали се ” са се обърнали към правозащитниците. След като отказали да продължат присъединяване си във войната, въпросните мъже са били откарани в затвори във въпросните градове, а някои са върнати на фронта. Военното управление на Русия отхвърля тези обвинявания, само че и не връща въпросните мъже назад в Русия.
Редакцията предлага
Войниците се оплакват от изискванията в пандизите и от психическия тормоз, на който са подложени. " Става дума за закононарушения против военнослужещи, нелегално задържане, изтезания и нечовешко отношение ", се споделя в жалбата.

Правозащитникът и координатор на организацията " Граждани и войска " Сергей Кривенко съобщи пред Дъждовни води следното: " В началото на юли беше обявено, че някои от бойците са държани в ями ", сподели Кривенко. Роднините им настояват, че арестуваните са били бити.

Кривенко споделя още, че един от пандизчиите е съумял да избяга от ареста в Брянка и да стигне до Русия. " Ако в границите на 10 дни боецът на контракт се върне в казармата, където е непрекъснато настанен, това не се смята за дезертиране ", изяснява той.

Връщане назад на фронта

Някои от военните обаче били подложени на толкоз мощен напън, че в това време са отдръпнали молбите си и са се върнали на фронта. Това споделят пред Дъждовни води родителите на различен боец, арестуван в Брянка. " Първоначално бойците обявиха, че няма да се върнат във войната при никакви условия и няма да подписват нищо. Но внезапно научаваме, че те се връщат на фронта, без да уведомят родителите си. "

Според Александра Гармашапова, началник на основаната в Съединени американски щати фондация " Свободна Бурятия ", бойците се подлагат на напън и насила да се върнат на фронта, като им се насочат закани за наказателно гонене.

В началото на юли фондация " Свободна Бурятия " заяви, че към 500 бойци “по контракт ” от Бурятия са отказали да се бият в Украйна и желаят да се върнат вкъщи. Вестник " Верстка ", който е блокиран от съветските управляващи, твърди, че има общо 1793 такива бойци.

“Сериозни нарушавания на съветските закони "

Първите отводи на бойци да продължат да вземат участие в " специфичната интервенция " са постъпили още в края на март, споделя Сергей Кривенко. По това време първите съветски елементи бяха изтеглени от региона на Киев, с цел да се реорганизират за задача в Източна Украйна. След това бойците потърсили контакт с правозащитници, с цел да им оказват помощ да анулират договорите си с съветската войска.

Кривенко оповестява, че има от ден на ден случаи на сходни отводи. Въпросните бойци са държани в затвори в ЛНР, с цел да не напущат зоната на бойните дейности, споделя той. " Това е съществено нарушаване на съветските закони. Войник не може да бъде задържан и арестуван без съд. Само съветски съд на съветска територия има право да ги съди ", сподели Кривенко.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР