Руски военни наемници, които участват в тайни операции на Русия

...
Руски военни наемници, които участват в тайни операции на Русия
Коментари Харесай

Руска частна армия спасила Мадуро

Руски военни наемници, които вземат участие в секрети интервенции на Русия зад граница, са пристигнали във Венецуела през последните няколко дни, с цел да подсилят сигурността на президента Николас Мадуро, съобщи „ Ройтерс “. По-рано през днешния ден от Кремъл оповестиха, че не са обещавали военна поддръжка на Мадуро.

Агенцията се базира на двама души, близки до президента. Руските военни наемници са пристигнали на фона на всеобщите митинги против Мадуро. Опозиционният водач Хуан Гуайдо се самопровъзгласи за краткотрайно изпълняващ длъжността президент и бе подсилен от Съединени американски щати, написа обстоятелства.бг.

Трети източник разкри, че във Венецуела има цялостен „ контингент “ от съветски военни наемници, само че не сподели по кое време са пристигнали и каква е била тяхната роля. Русия застана зад Николас Мадуро и упрекна Съединени американски щати, че нарушават интернационалните закони, намесвайки се във вътрешните каузи на южноамериканската страна.

Има информация, че броят на съветската частна „ войска “ във Венецуела е от 400 души. Други източници пък настояват, че цифрата е по-малка, съобщи „ Ройтерс “. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че „ няма информация “ по този въпрос, до момента в който от съветското министерство на защитата отхвърлиха коментар. Наемниците са свързани с военното формирование „ Вагнер “, което скрито поддържаше съветските сили в Украйна и Сирия. Източник разкри, че наемниците са пристигнали във Венецуела ден или два преди всеобщите митинги. Армията застана зад президента Мадуро.

Смята се, че съветските наемници са пристигнали във Венецуела от Куба. Правителството в Хавана е непосредствен съдружник на ръководещите социалисти във Венецуела. Задачата на руснаците е била да защитят Николас Мадуро от всеки опит на симпатизанти на опозицията да го задържат, в това число и такива, които се грижат за сигурността му. Руснаците са отишли във Венецуела „ непосредствено за отбрана на президента “, разкри източникът.

Венецуела

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР