Руски военни кораби ще патрулират през цялата година в Средиземно

...
Руски военни кораби ще патрулират през цялата година в Средиземно
Коментари Харесай

Руски кораби ще патрулират в Средиземно море цялата година, обеща Путин

Руски военни кораби ще патрулират през цялата година в Средиземно море , с цел да противодействат на терористичната опасност в Сирия , където съветската войска работи на страната на режима на Башар Асад, съобщи съветският президент Владимир Путин , представен от ТАСС и Агенция Франс Прес. 

" Поради запазването на терористичната опасност в Сирия, нашите кораби с крилати ракети " Калибър " ще патрулират непрекъснато в Средиземно море ", съобщи Путин на среща с съветски военни в Сочи.

Русия разполага с две военни бази в Сирия , в които са ситуирани усъвършенствани системи за противовъздушна защита - военноморската база в Тартус, покрай ливанската граница, и базата в Хмеймим, северно от Латакия. През 2015 година Москва се намеси с военна мощ на страната на режима в Дамаск против джихадистки групи.

Освен това Путин посочи " прецизните и добре координирани дейности на съветските кораби и подводници по време на интервенцията в Сирия и ударите с крилати ракети и ефикасната работа на флотската авиация , които нанесоха обилни вреди на терористите " на сирийска територия.

Руската интервенция промени хода на спора , позволявайки на сирийската войска да отнеме от бунтовниците и от групировката Ислямска страна контрола на над половината от територията на Сирия , отбелязва Агенция Франс Прес.

Освен това съветският президент акцентира, че флотът покачва бойния си капацитет и това би трябвало да продължи. Според него би трябвало да се подсилят разположените на плавателни съдове стратегически нуклеарни сили, с цел да се увеличи ролята на флота в нуклеарното въздържане.

Той увери, че Москва ще продължи да обезпечава на военноморските сили най-новите оръжейни, информационни и други системи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР