Руски военни части се връщат от Крим в гарнизоните си

...
Руски военни части се връщат от Крим в гарнизоните си
Коментари Харесай

Русия обяви, че изтегля войските си от Крим

Руски военни елементи се връщат от Крим в гарнизоните си след приключването на учения, които подхранваха опасения за готвено навлизане в Украйна. Това се разбра от известие на съветското министерство на защитата.

Изтеглянето от Крим се случва ден откакто Москва разгласи първото евакуиране на войски от границите с Украйна.

„След като завършиха присъединяване си в тактическите учения, подразделенията на Южния боен окръг се придвижват към местата си на непрекъсната дислокация“, се споделя в изказването на министерството на защитата на Русия.

Държавната телевизия сподели фрагменти на военни елементи, които минават по мост, свързващ следения от Русия полуостров с континенталната част на страната. В изказването се споделя, че танкове, пехотни машини и артилерия напущат Крим с железопътен превоз.

Въпреки това западните водачи не престават да се притесняват, че Русия към момента може да предприеме нахлуване против Украйна, а президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести, че нахлуване от страна на Москва остава „много вероятно“.

Байдън съобщи, че макар изказванията на Русия, Вашингтон и съдружниците му към момента не са удостоверили изтеглянето на десетките хиляди бойци, които съгласно него Москва към този момент е събрала по границата с Украйна.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР