Руски военен самолет Су-34 неволно пусна в четвъртък вечерта боеприпас

...
Руски военен самолет Су-34 неволно пусна в четвъртък вечерта боеприпас
Коментари Харесай

Руски Су-34 неволно пусна боеприпас над граничния Белгород и образува кратер. Има ранени

Руски боен аероплан Су-34 несъзнателно пусна в четвъртък вечерта арсенал над град Белгород, който се намира покрай границата с Украйна и образува на едно от кръстовищата кратер с радиус 20 мeтра .

Първоначално повода за мощната детонация, стреснала локалните поданици, не беше ясна, само че по-късно от съветското министерство на защитата оповестиха, че в 22,15 часа по време на полет аероплан на Въздушно-космическите сили на Русия е станало " инцидентно втурване на авиационен арсенал ".

Не се прецизира какъв е боеприпасът, пуснат от Су-34, който е свръхзвуков изтребител бомбардировач. От ведомството прецизираха, че е стартирано следствие.

Експлозията е развалила четири жилището в жилищен блок и четири автомобила, ранени са две дами. Едната от тях е приета в болница с контузия на главата. На втората жена, която е с охлузвания и е отказала да отиде в болница, е оказана здравна помощ на място, заяви кметът Валентин Демидов .

По думите му строителните структури на развалената жилищна постройка се изследват от специалисти. Властите са транспортирали всички хора до хотели в града.

Телеграм каналът " Жесть Белгород " заяви, че вследствие на случая ударната вълна е изхвърлила автомобил върху покрива на магазин.

Местният гражданин Андрей Фирсов описа:

" Сякаш изтребител прелетя над главата ми и след 7-10 секунди откъм гърба се чу пронизителен гърмеж ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР