Руски военен самолет Ил-20 с 14 военнослужещи изчезна над Средиземно

...
Руски военен самолет Ил-20 с 14 военнослужещи изчезна над Средиземно
Коментари Харесай

Руски военен самолет изчезна в Сирия, никой не знае защо

Руски боен аероплан Ил-20 с 14 военнослужещи изчезна над Средиземно море в хода на нахлуване на изтребители Ф-16 на израелските военновъздушни сили против обекти в сирийската провинция Латакия.

Съдбата на съветските военни е незнайна.

"На 17 септември, към 23 ч. московско време, при връщане в авиобазата Хмеймим над Средиземно море, на 35 км от крайбрежието на Сирия изчезна връзката с екипажа на съветски аероплан Ил-20 ", съобщи представител на министерството.

"Самолетът е липсващ от радарите в хода на нахлуване на четири израелски самолета Ф-16 против сирийски обекти в провинция Латакия ", добави той.

"В същото време съветски радиолокационни средства за надзор на въздушното пространство засякоха изстрелване на ракети от намиращата се в същия регион френска фрегата "Оверн ". Командването на съветската военновъздушна база Хмеймим провежда интервенция за търсене и избавяне ", съобщи представителят на съветското министерство на защитата.

Съединени американски щати считат, че самолетът е бил свален по нехайство от сирийската зенитна артилерия, съобщи американски представител.

Представителят, който поискал анонимност, споделил пред Ройтерс, че съгласно американското държавно управление сирийската противовъздушна защита по нехайство е свалила съветския аероплан, до момента в който е обстрелвала летящи против Сирия израелски ракети.

"Американската войска не е взела участие в ракетния обстрел на сирийската провинция Латакия ", заяви телевизия Си Ен Ен, базирайки се на представител на Пентагона.

Армията на Израел отхвърли да разяснява случая.

"Ние не разясняваме информация от чужбина “, съобщи пред РИА "Новости “ служителка от пресслужбата на Армията за защита на Израел.

#Russian military plane vanishes from radar over #Syria #Russia #RussianPlane https://t.co/0oGOUM1OHB
— KarmikPatriot (@Safetman52) 18 септември 2018 година
Испански аероплан на НАТО изстреля простъпка ракета над Естония

НАТО реши да се отърве от съветското и руско оръжие

Тръмп: Русия управлява изцяло Германия

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР