Руски военен кораб е открил предупредителен огън по плаващ под

...
Руски военен кораб е открил предупредителен огън по плаващ под
Коментари Харесай

Русия стреля предупредително по товарен кораб в Черно море

Руски боен транспортен съд е разкрил сигнален огън по плаващ под флага на Палау транспортен съд за сухи товари в Черно море, съобщи Ройтерс в неделя, като се базира на съветското министерство на защитата.

Новината идва, откакто през юли с Украйна, която позволяваше търговски кораби да се придвижват безвредно от и до украински пристанища.

Според министерството към 06:40 ч. сутринта московско време патрулният транспортен съд на Черноморския флот " Василий Биков " , който прави надзор на корабоплаването, открива плаващия под флага на Палау сухотоварен транспортен съд " Сукра Окан " , който се насочва към дунавското украинско пристанище Измаил в югозападната част на Черно море.

Капитанът не дава отговор на настояването за прекъсване на плавателния съд за инспекция за транспорт на неразрешени артикули. Руският боен транспортен съд създава предупредителни изстрели от автоматизирано стрелково оръжие, с цел да спре наложително плавателния съд.

След като инспекционната група завършва работата си на борда, " Шукру Окан " продължава пътя си към Измаил.

Дневник, че системите за следене на съдове в действително време демонстрират, че дестинацията му е Сулина в Румъния.

" Ройтерс " добавя, че сега корабът се движи на север около българския бряг.

След решението си да се отдръпна от зърнената договорка, Москва заяви, че ще преглежда всички кораби, които плават в Черно море до Украйна, като евентуални превозвачи на военни колета.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР