Руски военен командир, обвинен за ужасяващите престъпления на неговата част

...
Руски военен командир, обвинен за ужасяващите престъпления на неговата част
Коментари Харесай

Ето го Касапина от Буча

Руски боен пълководец, упрекнат за ужасяващите закононарушения на неговата част в украинското градче Буча, се оказа деец, блажен от Руската православна черква. Подполковник Азатбек Омурбеков, получил прякора Касапинът от Буча, е шеф на 64-та независима мотострелкова бригада, взела участие в окупацията на украинското градче край Киев, в което измежду съветското оттегляне бяха открити доста трупове на цивилни, убити неоснователно.

За Омурбеков се счита, че е на 40 години и през 2014 година е получил орден за изключителна работа от зам.-министъра на защитата Дмитрий Булгаков.

Мрачни картини на избити хора останаха след съветското евакуиране от Буча. Очаквано Кремъл отхвърли да е забъркан в зверствата и назова фрагментите с убитите “грубовата имитация ", режисирана от самите украинци.

Според InformNapalm – украинска доброволческа самодейност, наблюдаваща дейностите на руснаците – Омурбеков е бил блажен от православен духовник преди да бъде пратен в Украйна. Говорейки на църковната гала, водена от архиепископа на Хабаровск, където е ситуирана военната част на подполковника, Омурбеков бил споделил:

“Историята демонстрира, че водим множеството си борби с нашите души. Оръжията не са най-важното нещо. "

Според интернационалния закон военният пълководец е виновен за зверствата на своите войски. Ако следователите на Международния престъпен съд намерят доказателства за зверствата на хората на Омурбеков, прокурор може да изиска заповед за ареста на лица за показване на съд. Съдт обаче няма лична полиция и разчита на тази на страните членки. Русия обаче не е член на съда и Путин няма да екстрадира обвинени.

Украинският президент Володимир Зеленски шокира Организация на обединените нации с обвинявания на Русия в геноцид и сравняването й с Ислямска страна. Той сподели, че цивилни са избивани след мъчения, взривявани с гранати, застрелавни в гръб и осакатявани.

“Рязали са крака, рязали са гръкляни. Жени са изнасилвани и убивани пред децата им. Езиците им са били изтръгвани, тъй като агресорът не е чувал това, което е желал от тях " – сподели той.

Зеленски съобщи, че всеки, който е правил закононарушения против неговия народ, ще бъде изправен пред съд, сходен на Нюрнбергския развой.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР