Руски военен хеликоптер Ми-8 се е приземил във военна база

...
Руски военен хеликоптер Ми-8 се е приземил във военна база
Коментари Харесай

Руски хеликоптер кацна на украинско летище и се предаде

Руски боен хеликоптер Ми-8 се е приземил във военна база на украинските въоръжени сили, заяви основният редактор на портала Censor.Net Юрий Бутусов.

" Източниците на Censor.Net в управлението на Въоръжените сили на Украйна удостоверяват информацията на съветски блогъри, че преди известно време в една от военновъздушните бази на Въоръжените сили на Украйна е дохвърчал съветски военен хеликоптер Ми-8 ", написа той на страницата си във Фейсбук.

Отбелязва се, че хеликоптерът е недокоснат и ще бъде употребен за потребностите на Въоръжените сили на Украйна след обстоен оглед и изследване на оборудването.

Източници от разследващите служби настояват, че случаят е резултат от продължителна специфична интервенция на разузнаването на защитата на Украйна.

" Това е била специфична интервенция на Главно ръководство разузнаване (ГУР), траяла повече от 6 месеца. Украинското разузнаване подмами водача на Ми-8 АМТШ в Украйна.

Хеликоптерът е летял сред две военновъздушни бази и е превозвал елементи за изтребители Су-27 и Су-30 СМ. Заедно с водача на борда е имало двама членове на екипажа, които не са знаели накъде в действителност лети хеликоптерът ", написа изданието.

Твърди се, че Ми-8 се е приземил на едно от летищата в Харковска област.

Андрий Юсов, представител на ГУР на Министерството на защитата на Украйна, удостовери по време на телемарато, че в действителност има подобен случай, само че не даде детайлности по въпроса.

" Ще има публично изказване. Предварително мога да кажа, че да, има такава информация. Просто би трябвало да изчакаме малко. Работим и с екипажа. Всичко е наред, ще има вести ", сподели той.

Привличане на съветски водачи в Украйна

Миналата година група украински жители, които преди този момент са работили в разследващите служби, се пробваха да проведат лична специфична интервенция за подкупване на съветски военни водачи да летят до Украйна и да " продадат " бойните си самолети на украинските въоръжени сили. Специалната интервенция обаче е извършена без утвърждението на украинските специфични служби.

Както стана известно по-късно, съветските специфични служби се възползваха от обстановката и проведоха ракетно нахлуване против летището, на което трябваше да долетят съветските водачи. В резултат на това са унищожени два самолета на украинските въоръжени сили и наземно съоръжение, умрял е един и са ранени 17 украински военнослужещи. 
ТЕМА преди 3 часа 1580 преди 3 часа 1138 преди 4 часа 477
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР