Руски влак за Крим потегли от жп гара Московски в

...
Руски влак за Крим потегли от жп гара Московски в
Коментари Харесай

Путин подкара първия руски влак до Крим

Руски трен за Крим потегли от жп гара " Московски " в Санкт Петербург в понеделник и ще дойде на полуострова през Кримския мост в утринните часове на сряда, 25 декември.

Руският президент Владимир Путин взе участие в церемонията, като публично откри железопътния трафик по моста, свързващ континентална Русия с Кримския полуостров.

Кримският мост, през който ще пътува влакът, е най-дългият мост, който Русия в миналото е изграждала и се смята за един от най-дългите мостове в Европа. Мостът беше публично открит за придвижване на коли на 15 май 2018 година, като се чака цялостните строителни работи да приключат до юни 2020 година.

Русия анексира Кримския полуостров през март 2014 година и от този момент е подложена на рецензия от западните сили.

Путин дойде с първия трен от град Керч на Кримския полуостров до континенталния град Таман и по този начин на процедура откри придвижването по 19-километровия мост - най-дългия мост в Европа.

Проектът на стойност 3,6 милиарда $ има за цел да укрепи връзките сред Русия и Крим, като ускори товарния превоз и усили потока от туристи.

Путин поздрави строителните служащи, осъществили плана. " Вие показахте, че можем да изпълняваме такива огромни планове въз основа на личната си софтуерна база. Това вдъхва у всеки у нас убеденост, че можем да реализираме и други такива планове в бъдеще и безусловно ще го създадем ", сподели президентът.

Такива инфраструктурни обекти като този величествен мост, който вие построихте, ще въздействат на цялата стопанска система, означи той и посочи, че през днешния ден железопътното придвижване не се открива, а се възвръща.

Движението на коли по успореден мост през Керченския пролив сред Черно и Азовско море беше намерено през май 2018 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР