Руски въздушни удари по пазар в Северозападна Сирия днес (22

...
Руски въздушни удари по пазар в Северозападна Сирия днес (22
Коментари Харесай

Сигнал за десетки цивилни жертви след руски въздушен удар, Кремъл отрича

Руски въздушни удари по пазар в Северозападна Сирия през днешния ден (22 юли) са довели до гибелта на 23 души, заяви Сирийска обсерватория за човешки права (СОЧП). Москва отхвърля изказванията като " подправени ", съобщи БГНЕС.
Става въпрос за региона на Идлиб, който към момента не е под контрола на Башар Асад и е обитаем от към 3 млн. души. Той би трябвало да се намира под отбраната на подписаното преди месеци интернационално съглашение за преустановяване на огъня. Само че от края на април регионът е подложен на засилен обстрел и въздушни удари от сирийската войска и нейните съветски съдружници. До момента са починали към 650 цивилни и са нанесени вреди или са разрушени близо двадесет медицински пунктове.
През последните три месеца към 300 000 души са напуснали региона поради повишеното принуждение, оповестяват от Организация на обединените нации.
При ударите в този момент са убити 23 души, а ранените са 45, твърди СОЧП. Броят на починалите може да нарасне, защото някои от ранените са в тежко положение, прибавят от организацията.
В неделя бяха убити 18 души, измежду които и публицист, който беше член на " Белите каски ", напомня Агенция Франс Прес.
Русия и Турция подписаха през септември съглашение, което да предотврати пълномащабна атака на сирийската войска против Идлиб, само че договорката по този начин и в никакъв случай не беше приложена изцяло.
И Ватикана изрази угриженост от ситуацията в Идлиб. В понеделник сирийският президент Башар Асад одобри двама пратеници на папа Франциск в Дамаск. Те му предадоха писмо от светия отец, в което той " показва дълбоката си угриженост за филантропичната обстановка в Сирия, изключително трагичните условия на цивилното население в Идлиб ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР