Руски учени разработват ваксина срещу новия коронавирус, която ще може

...
Руски учени разработват ваксина срещу новия коронавирус, която ще може
Коментари Харесай

Руската Covid-ваксина може да бъде прилагана като кисело мляко

Руски учени създават ваксина против новия ковид, която ще може да бъде вкарвана в организма под формата на кисело мляко, предава Българска телеграфна агенция като цитира ТАСС.

Агенцията цитира известие на вицепрезидента на Руската академия на науките Владимир Чехонин. Работата по основаването на препарата се реализира от Института по пробна медицина в Санкт Петербург. Той се отнася към типа мукозални ваксини, които се вкарват в организма през устата под формата на аерозол или на капки. По предписание антигените на сходни препарати са затворени в микрокапсули, което ги пази от хранителносмилателни ферменти.

" Мишената за клонирането се явява ген, кодиращ S-белтъка на коронавирсуа. По този метод генът се вкарва в региона на повърхностните власинки на бактериите на пробиотика и се образува бактерия с имуногенен белтък от вируса на повърхността. Подобна ваксина може да се ползва под формата на артикул, като киселото мляко. Понастоящем се организират доклинични тествания на тази ваксина ", съобщи Чехонин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР