Руски учен, който преди няколко месеца привлече вниманието на медиите

...
Руски учен, който преди няколко месеца привлече вниманието на медиите
Коментари Харесай

Арестуваха руския учен, според когото ядрените сателити на СССР са заплаха в космоса

Руски академик, който преди няколко месеца притегли вниманието на медиите с изказванието си, че руските спътници с нуклеарно гориво са сериозна опасност в космоса, бе задържан през днешния ден за държавна измяна, съобщи ДПА.

Московски съд наложи на Сергей Мешчеряков мярка за неотклонение домакински арест по отношение на обвиняване за държавна измяна, по което той може да бъде наказан на 20 години затвор.

Мешчеряков е чиновник на Централния научно-изследователски институт по машиностроене към съветската галактическа организация Роскосмос. Подробности по неговия случай към момента не са разкрити.

По-рано бяха задържани двама други чиновници на същия институт. Това са ръководителят на отдела, в който е работил Мешчеряков, Роман Ковальов, и 75-годишният чиновник Виктор Кудрявцев, напомня ТАСС.

Срещу Кудрявцев е повдигнато обвиняване, че предавал засекретена информация на белгийския институт по хидродинамика " Фон Карман ", с който си е сътрудничил Централният научно-изследователски институт по машиностроене по силата на съглашение на държавно равнище, сподели източник на организацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР