Руски туристи в Турция масово се запасяват с лекарства, като

...
Руски туристи в Турция масово се запасяват с лекарства, като
Коментари Харесай

Руски туристи ударно се запасяват с лекарства в Турция

Руски туристи в Турция всеобщо се запасяват с медикаменти, като болкоуспокояващи и антидепресанти, които по-късно носят в страната си, така като така им излиза релативно по-евтино, оповестява в. " Хюриет ".

Заради наклонността на нараснало търсене от страна на руснаците на аптеки до местата им на настаняване, нови аптеки бяха открити наоколо до петзвездни хотели в средиземноморския и егейския район.

В курортите Анталия и Мугла фармацевтите към този момент са научили кои са турските еквиваленти на съветските медикаменти.

Въпреки че съветските туристи са купували медикаменти и в предишното по време на отмора в Турция, в момента търсенето се е нараснало поради глобите, наложени на Москва от Запада след нашествието в Украйна, която удари съществено нейната фармацевтична промишленост.

Руските жители, почиващи в Турция, купуват предимно болкоуспокояващи, антидепресанти и медикаменти за диабет, защото множеството от тях се продават доста по-скъпо в Русия.

Някои съветски туристи, които желаят да създадат почивката си по-евтина, афишират в обществените мрежи, че отпътуват за Турция и се свързват с нуждаещите се от медикаменти, надявайки се да покрият част от разноските си с поръчките, които ще получат.

С обяснението, че главните медикаменти или не са налични в Русия, или са на прекомерно висока цена заради западните наказания, съветските медии оповестяват, че митническата работа в страната просто пренебрегва медикаментите в куфарите на туристите.

Тази наклонност е почнала да се назовава " фармашопинг "  в крайбрежните региони поради забележителното нарастване на броя на хората, които носят медикаменти в Русия, изключително през месеците юни и юли.

Руснаците заеха второ място в листата на задграничните туристи, посетили Турция в интервала януари-юли, с 2,2 милиона визити, по отношение на 1,55 милиона съветски гости година по-рано.

Анталия, обичано за отмора измежду руснаците, посрещна над 524 000 жители на Русия сред 1 и 17 август.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР