Руски туристи, тръгнали от Русия за Мадрид през Истанбул, бяха

...
Руски туристи, тръгнали от Русия за Мадрид през Истанбул, бяха
Коментари Харесай

Грешката е вярна: Туристи кацнаха в Мардин вместо в Мадрид, ...

Руски туристи, тръгнали от Русия за Мадрид през Истанбул, бяха сюрпризирани от това, което видяха, когато слязоха от самолета. Туристите, пристигнали в турския източен град Мардин вместо в Мадрид, останали там за 1 нощувка и по-късно успяли да заминат безпроблемно за Мадрид.

 DHA

Президентът на Асоциацията за ръководство на туризма в Мардин Арслан Пашаоглу показа пред организация Демирорен: „ Преди към месец и половина съветска организация неправилно изпрати пасажери, които желаеха да отидат от Москва до Мадрид, до Мардин и туристите пристигнаха при нас.  Те са били сюрпризирани, когато кацнали в Мардин.  Първоначално, разбираемо, се разгневили.

 DHA

След като се разходили в близост, до момента в който чакали трансфер за Мадрид идващия ден, доста се зарадвали на хубостта на този исторически град. Когато научихме за тази нелепа обстановка, ние помогнахме и ги настанихме в хотела на един от нашите членове. На идващия ден те отпътуваха за Мадрид с директен полет през Истанбул.  

 DHA

След 10 дни същата организация направи сходна неточност.  Изпратиха туристическа група от трима души в Мардин вместо в Мадрид. И на тях им хареса. Те пък останаха тук 3 дни, тъй като успяхме да им осигурим трансфер едвам тогава. След това си потеглиха и споделиха, че ще дойдат различен път отново с другари ”, добави той.

 DHA

Мардин не е доста прочут на туристите от Европа, само че той е неповторим град с извънредно богата история и красива архитектура, комбинация от разнообразни ориенталски стилове. Намира се на 50 км от границата със Сирия, ситуиран в Северна Месопотамия сред библейските реки Ефрат и Тигър, където са открити най-старите следи от човешка цивилизация.

 DHA

Владян в древността от асирийци, персийци, византийци, римляни, по-късно се заселват арабите и турците, през днешния ден градът пази своя исторически дух. Това място, съхранява достоверни каменни къщи, накацали като че ли една върху друга, църкви и джамии. Той е средище и нравствен център на асирийските православни християни в Турция, заради което го назовават и турския Йерусалим. Тук времето като че ли е спряло.

 DHA
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР