Руски тролове са се намесили с мнения по въпроси, обсъждани

...
Руски тролове са се намесили с мнения по въпроси, обсъждани
Коментари Харесай

Руски тролове се намесили в обществения дебат в Белгия и Холандия

Руски тролове са се намесили с отзиви по въпроси, обсъждани в обществото в Белгия и Холандия, оповестяват локални медии.
Журналистическо следствие демонстрира, че мненията са залели обществените мрежи след атентатите на " Ислямска страна " в Белгия през 2016 година. Изразяваните от съветските тролове отзиви са били на холандски и фламандски език, с допускани правописни неточности. Потребителите, чиито отзиви се възприемат като съветска агитация, са били свързани с така наречен " фабрика за тролове на Кремъл " - Агенцията за интернет проучвания (Internet Research Agency - IRA).
Въпросните отзиви са съдържали хаштагове с систематизирания против исляма, да вземем за пример #IslamKills. Засечени са най-малко 900 туита, подстрекаващи към ненавист против мюсюлманите. Отбелязва се, че Туитър е прекратил регистрацията на въпросните консуматори.
В Холандия туитовете са съдържали изказвания, че локалната просвета е застрашена от исляма и са изразявали поддръжка за крайнодясната Партия на свободата на Герт Вилдерс. През 2017 година тази партия зае второ място в изборите и се трансформира в най-голямата опозиционна холандска политическа мощ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР