Руски технологични предприемачи ще пуснат приложение за споделяне на снимки,

...
Руски технологични предприемачи ще пуснат приложение за споделяне на снимки,
Коментари Харесай

Росграм - руската услуга, която ще опита да замести Instagram

Руски софтуерни бизнесмени ще пуснат приложение за шерване на фотоси, ориентирано към вътрешния пазар. По този метод те ще се опитат да запълнят празнината, оставена от Instagram, която управляващите блокираха тази седмица, предава Ройтерс.

Новата услуга, известна като Росграм, ще стане дейна на 28 март и ще има спомагателни функционалности, в това число такава за акции за набиране на пари и заплатен достъп до част от наличието, разкрива уебсайтът на услугата.

„ Партньорът ми Кирил Филимонов и нашата група от разработчици към този момент бяха подготвени за този поврат на събитията и взеха решение да не пропущат опцията да основат съветски аналог на известна обществена мрежа, обичана на нашите сънародници “, разяснява във „ ВКонтакте " Александър Забов, шеф връзки с обществеността на компанията.

Руският държавен информационен регулатор Роскомнадзор в понеделник блокира достъпа до Instagram, откакто компанията майка Meta Platforms предходната седмица съобщи, че ще разреши на потребителите на обществената мрежа в Украйна да разгласяват послания като: „ гибел на съветските нашественици “.

Meta, която има и Фейсбук, съобщи, че краткотрайната смяна в политиката ѝ за речта на омразата се отнася единствено за Украйна след съветската инвазия. Компанията твърди, че ще бъде неточност да попречи на украинците да „ показват своята опозиция и гняв от нахлуващите военни сили “.

В неделя Meta сподели, че стяга политиката си за модерация на наличието в Украйна, с цел да забрани апели за гибелта на държавен глава.

Русия, която към този момент блокира Фейсбук, стартира наказателно следствие против Meta, а прокурори желаеха от съда да дефинира американския софтуерен колос за „ екстремистка организация “. Делото ще влезе в съда в понеделник.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР