Руски танкове се появиха днес на североизточните предели на украинската

...
Руски танкове се появиха днес на североизточните предели на украинската
Коментари Харесай

Руски танкове достигнаха предградията на Киев

Руски танкове се появиха през днешния ден на североизточните лимити на украинската столица Киев, съобщи Франс прес. Руски сили към този момент съумяха да навлязат в западните и северните покрайнини на града.

Сражения се водят в село Скибин, което е на няколкостотин метра от последната пътна обсада, построена от украинските сили, малко преди входа на Киев от североизточна посока.

Пак през днешния ден сутринта ракети Град се изсипаха по опустялото село Велика Димерка, на към 5 километра от границите на Киев. Някои от ракетите паднаха на към двадесет метра от екип на Франс прес. Други ракети поразиха няколко къщи в селото, в което тази заран влязоха и съветски военни.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че половината от популацията на цялата киевска агломерация е избягало от началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари, съобщи Франс прес. " Според информациите, с които разполагаме, всеки втори гражданин на Киев е напуснал града. Днес под два милиона поданици са към момента тук ", сподели Кличко пред украинската държавна телевизия.

" Но Киев се трансформира в цитадела. Всяка улица, всяка постройка, всеки пропускателен пункт беше укрепен ", добави Кличко.

Киевската агломерация наброяваше 3,5 милиона поданици преди началото на спора с Русия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР